Završen pilot projekt prometne preventive u Osnovnoj školi Kamenica

U ponedjeljak, 31. svibnja, svečanom podjelom potvrda o osposobljenosti učenika 5. razreda za samostalno i sigurno upravljanje biciklom, završio je pilot projekt iz prometne preventive u Osnovnoj školi „Ivana Rangera“ u Kamenici. Projekt je proveo županijski tim za prometnu preventivu (Vedran Lukman, Stanko Hošnjak i Mijo Barišić) a učenike je tijekom drugog polugodišta za ispit pripremila učiteljica tehničke kulture Ivana Hitrec.

Foto: PU varaždinska
U ponedjeljak, 31. svibnja, svečanom podjelom potvrda o osposobljenosti učenika 5. razreda za samostalno i sigurno upravljanje biciklom, završio je pilot projekt iz prometne preventive u Osnovnoj školi „Ivana Rangera“ u Kamenici. Projekt je proveo županijski tim za prometnu preventivu (Vedran Lukman, Stanko Hošnjak i Mijo Barišić) a učenike je tijekom drugog polugodišta za ispit pripremila učiteljica tehničke kulture Ivana Hitrec. Učenici 5. razreda, njih 21, najprije je moralo pokazati zavidnu razinu znanja u poznavanju prometnih pravila i propisa a potom su polagali vožnju na prometnom poligonu.



Svi su učenici uspješno položili ispit na čemu su im čestitali članovi županijskog tima i ravnateljica Škole Marija Rodek a dogradonačelnik grada Lepoglave Alojz Gredelj svečano im je uručio potvrde o osposobljenosti za samostalno i sigurno upravljanje biciklom tzv. „vozačke dozvole“. Od iduće školske godine, prema pilot projektu Škole iz Kamenice, planira se ovakva edukacija  svih učenika petog razreda o prometu i prometnim propisima.


Stranica