Edukacijski obilazak grada Varaždina

Foto: PU varaždinska
S približavanjem turističke sezone u gradu Varaždinu očekuje se velik broj domaćih i stranih turista. Kako bi se policijski službenici što bolje informirali o kulturnim i drugim znamenitostima grada Varaždina, Policijska uprava varaždinska u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina, organizirala je obilazak grada uz pratnju i stručno vodstvo turističkog vodiča.

Tako su koordinator projekta „Policija u zajednici“ za Policijsku upravu varaždinsku, pomoćnici načelnika Policijske postaje Varaždin, policijski službenik za prevenciju i svih osmero kontakt policajaca u toj Policijskoj postaji, te glasnogovornica Policijske uprave, uz vrlo edukativno i zanimljivo vodstvo vodiča Mirjane Mikac, obišli užu gradsku jezgru Varaždina.


Prilikom obilaska zaključeno je da bez obzira na stalnu prisutnost i uvjerenost u dobro poznavanje ovog dijela grada, ovakva edukacija otvara niz novih spoznaja o ulicama, objektima, spomenicima, ali i mnogim detaljima koji se možda ne primjećuju pri svakodnevnom obilasku i na koje se može skrenuti pozornost prilikom informiranja turista i drugih građana o pojedinim destinacijama.


Stranica