Seminar - Praćenje postupanja policije u području nezakonitih migracija i azila

U petak, 23. travnja u Policijskoj upravi varaždinskoj održan je završni u nizu od tri seminara, koji se provode u okviru Projekta jačanja hrvatskog civilnog društva u području migracija i azila, kao priprema za pristup Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Naime, u organizaciji  Ministarstva  unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Uprave za granicu i Hrvatskog pravnog centra, u razdoblju od 1. svibnja do 31. listopada ove godine, na nivou Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave međimurske započinje provedba Projekta pod nazivom Praćenje postupanja policijskih službenika MUP-a RH u području nezakonitih migracija i azila, a čiji je cilj promicanje i jačanje standarda zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda te otvorenost rada policije.

Na seminaru kojem su prisustvovali načelnici odjela za granicu, pomoćnici načelnika policijskih postaja, voditelji smjena OKC-a, te policijski službenici za nezakonite migracije, Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave međimurske, kao i izabrani promatrači u provedbi Border monitoringa, od strane predstavnika MUP-a RH, Uprave za granicu, Hrvatskog pravnog centra, Ureda UNHCR-a i Ureda pučkog pravobranitelja, održana su predavanja vezana uz područje nezakonitih migracija i azila.


Stranica