Prevozila „pet“ambalažni otpad u Republiku Hrvatsku

Jučer, 5. travnja u 12.05 sati, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin u mjestu Dubrava Križovljanska neposredno uz samu državnu granicu, u nezakonitom ulasku u Republiku Hrvatsku,

Foto: PU varaždinska
Jučer, 5. travnja u 12.05 sati, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin u mjestu Dubrava Križovljanska neposredno uz samu državnu granicu, u nezakonitom ulasku u Republiku Hrvatsku, u osobnom vozilu zatekli su žensku osobu starosti 51 godinu, koja je na stražnjem sjedalu i u prtljažnom prostoru osobnog vozila prevozila vreće u kojima se nalazilo 550 komada „pet“ ambalažnog otpada (PVC ambalaže i limenke).





O događaju je izvještena inspektorica zaštite okoliša, koja je izašla na mjesto događaja, te sačinila zapisnik o inspekcijskom nadzoru, kojim je izrečena mjera zabrane uvoza otpada u RH, te naredba da se pošiljka vrati pošiljatelju u Republiku Sloveniju, što je i učinjeno.
Protiv ženske osobe podnosi se optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o otpadu i Zakona o nadzoru državne granice.


Stranica