II. sjednica vijeća za prevenciju općine trnovec bartolovečki

Dana 23. ožujka 2010. godine u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki održana je II. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Trnovec Bartolovečki.

Dana 23. ožujka 2010. godine u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki održana je II. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Trnovec Bartolovečki. U uvodnom izlaganju prihvaćeno je Izvješće o stanju sigurnosti koje je iznio načelnik policijske postaje Varaždin g. Darko Blaži, a prisutni članovi su se nadovezali na iznijeto komentarima o potrebi za sustavnim pristupom različitih institucija po pitanjima sigurnosti.

Kao problem u proteklom razdoblju na području Općine Trnovec Bartolovečki napomenute su krađe po obiteljskim kućama, te nekoliko oštećivanja fasada i okoliša javnih ustanova. U programu aktivnosti koje su prihvatili članovi Vijeća za prevenciju u predstojećem razdoblju realizirat će se slijedeće:
 
  1. Općina Trnovec Bartolovečki organizirat će predavanje roditeljima djece rođene ove i prošle godine u kojem će sudjelovati pedijatar, dječji psiholog i predstavnik obiteljskog centra.
  2. Općina Trnovec Bartolovečki i policija će organizirati podjelu prsluka za bicikliste kojih na području općine ima velik broj, a kreću se po frekventnim prometnicama.
  3. Policijska postaja Varaždin i Postaja prometne policije Varaždin obaviti će prometnu edukaciju u završnim razredima osnovnih škola u Šemovcu i Trnovcu u svezi oštećivanja prometnih znakova i posljedicama istog.
  4. Organizirati će se podjela obavijesnih letaka o zakonskim okvirima prekršaja nanošenja blata na prometnice prilikom izvođenja sezonskih poljoprivrednih radova na poljoprivrednim površinama navedene općine.

Navedeni prijedlozi prevencijskih programa su multidisciplinarni i istima će biti zahvaćene različite skupine stanovništva Općine Trnovec Bartolovečki, provedivi su u razumnom razdoblju, očekuje se korist od istih i što je najvažnije u sadašnjem trenutku ne traže velika materijalna sredstva kojima bi se opteretio proračun lokalne samouprave.



Stranica