Od petka do ponedjeljka dva poginula u prometu

U petak 19. ožujka oko 19.35 sati u Donjem Ladanju u ulici Vladimira Nazora došlo je do prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom.

Foto: Ilustracija
U petak 19. ožujka oko 19.35 sati u Donjem Ladanju u ulici Vladimira Nazora došlo je do prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom. Do nesreće je došlo na način što je hrvatski državljanin starosti 39 godina upravljao osobnim vozilom Donjim Ladanjem ulicom Vladimira Nazora u pravcu Gornjeg Ladanja. Dolaskom na mjesto nesreće zbog smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed alkoholiziranosti prednjim je djelom vozila udario u prednju stranu bicikla kojim je upravljao hrvatski državljanin starosti 49 godina, a koji se nepropisno kretao lijevom stranom kolnika. Od siline udara biciklist je odbačen desno na bankinu gdje je i preminuo što je konstatirao dežurni liječnik Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Ivanec. Nakon prometne nesreće vozač osobnog automobila vozilom se udaljio s mjesta događaja te je naknadno pronađen. Očevidu je na mjestu događaja uz policijske službenike prisustvovala i istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu.  Na prometnicama Varaždinske županije to je peti slučaj smrtno stradale osobe u prometu tijekom ove godine. Nastala materijalna šteta cijeni se na oko 2 000 kuna.

Tijekom noći 22. ožujka oko 00.10 sati u gradu Varaždinu na pravcu Hrašćica – Gojanec dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.
Do prometne nesreće došlo je na način što je hrvatski državljanin starosti 47 godina upravljao motociklom iz smjera Hrašćice u smjeru Gojanca a da brzinu nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku. Uslijed navedenog izgubio je nadzor nad upravljačem te je došlo do slijetanja vozila i naleta na metalnu ogradu na cesti kojom prilikom je došlo do pada vozača. Uslijed ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći motorista je preminuo.  Zbog spomenute prometne nesreće promet državnom cestom između naselja Hrašćica i Gojanec bio je obustavljen u vremenu od 00.10 do 2.25 sati. Na prometnicama Varaždinske županije to je šesti slučaj smrtno stradale osobe u prometu tijekom ove godine. Nastala materijalna šteta cijeni se na oko 10 000 kuna.


Stranica