Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera

U nedjelju, 14. ožujka oko 16 sati u Trakošćanskoj ulici u mjestu Bednja policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zatekli su u upravljanju osobnim vozilom muškarca starosti 49 godina za vrijeme trajanja izvršenja sigurnosne mjere „Zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije

U nedjelju, 14. ožujka oko 16 sati u Trakošćanskoj ulici u mjestu Bednja policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zatekli su u upravljanju osobnim vozilom muškarca starosti 49 godina za vrijeme trajanja izvršenja sigurnosne mjere „Zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“, te pod utjecajem alkohola od 1.63 g/kg. Prilikom kontrole vozila i vozača na stražnjem sjedištu uočen je lovački karabin s užlijebljenom cijevi sa optičkim nišanom čije posjedovanje nije prijavio nadležnim tijelima. Isti je doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su kuće i pripadajući objekti kojima se koristi navedeni te je tom prilikom pronađena veća količina oružja i streljiva za koje je isteklo važenje oružnog lista za držanje i nošenje, zbog neobavljanja liječničkog pregleda.
Protiv 49-godišnjaka podnosi se kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz članka 308. Kaznenog zakona, te optužni prijedlog za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o oružju.


Stranica