Narušavanje javnog reda i mira

U srijedu, 3. ožujka oko 22.50 sati u Varaždinu Trg Pavla Štoosa na ulici, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane četvorice hrvatskih državljana starosti 20, 17, 37 i 32 godine, dvije hrvatske državljanke starosti 28 i 41 godinu i slovenske državljanka starosti 36 godina s jedne strane te šestorice hrvatskih državljana starosti 32, 32, 19, 48, 50 i 27 godina i dvije hrvatske državljanke starosti 18 i 36 godina s druge strane.

Foto: Ilustracija
U srijedu, 3. ožujka oko 22.50 sati u Varaždinu Trg Pavla Štoosa na ulici, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane četvorice hrvatskih državljana starosti 20, 17, 37 i 32 godine, dvije hrvatske državljanke starosti 28 i 41 godinu i slovenske državljanka starosti 36 godina s jedne strane te šestorice hrvatskih državljana starosti 32, 32, 19, 48, 50 i 27 godina i dvije hrvatske državljanke starosti 18 i 36 godina s druge strane. Do narušavanja javnog reda i mira došlo je na način što je 20-godišnjak fizički napao 17-godišnjeg mladića na način što ga je nekoliko puta ošamario po licu, nakon čega je 17-godišnjaku u obranu stao 19-godišnjak koji je fizički napao 20-godišnjaka izudaravši ga rukama i nogama po glavi i tijelu. U narečeni sukob potom su se umiješali svi gore navedeni koji su izašli na ulicu sa drvenim i metalnim palicama i kamenjem u rukama, te se međusobno fizički sukobili na način što su jedni druge izudarali po glavama i tijelima te se gađali kamenjem.

U fizičkom sukobu ozljede u vidu natučenja i oguljotina zadobila su dvojica muškaraca starosti 32 i 20 godina i ženska osoba starosti 28 godina te su prevezeni u OB Varaždin gdje su nakon pružene medicinske pomoći pušteni kući. Također, muškarci starosti 19, 27 i 17 godina te dvije ženske osobe starosti 18 i 41 godinu zadobili su ozljede u vidu natučenja i oguljotina ali su odbili liječničku pomoć.
Svi učesnici narušavanja javnog reda i mira bili su pod vidnim utjecajem alkohola. Kako se muškarac starosti 32 godine za kojeg je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 2.21 g/kg nije želio smiriti te je postojala opasnost da nastavi s narušavanjem javnog reda i mira, doveden je u prostorije Policijske uprave varaždinske gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Kako je od strane jednog sudionika narušavanja javnog reda i mira starosti 32 godine zaprimljena prijava prijetnji ubojstvom vatrenim oružjem od strane drugog sudionika ovog događaja, izvršena je pretraga stana i drugih prostorija kojima se koristi muškarac starosti 48 godina kojom prilikom nije pronađeno vatreno oružje ili drugi predmetni pogodni za izvršenje kaznenog djela. Policijski službenici Policijske uprave varaždinske nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja nakon čega slijedi podnošenje odgovarajućih prijava nadležnim sudovima.


Stranica