Zlouporaba opojnih droga

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu izvršili su pretragu stana i pripadajućih prostorija kojima se koriste dvojica hrvatskih državljana starosti 25 i 24 godine.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu izvršili su pretragu stana i pripadajućih prostorija kojima se koriste dvojica hrvatskih državljana starosti 25 i 24 godine. Tom prilikom pronađeno je sveukupno 83.9 grama zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad istima utvrđeno je da je 24-godišnjak unatrag deset mjeseci prodavao opojnu drogu marihuanu većem broju osoba s područja grada Varaždina i to u količinama od 5 do 10 grama po cijeni od 100 kuna za gram, a prilikom prodaje u više navrata istoj je posredovao 25-godišnjak.

Nadalje je utvrđeno da je 24-godišnjak navedenu opojnu drogu poradi daljnje prodaje kupovao od trojice hrvatskih državljana starosti 28, 23 i 20 godina i to po cijeni od 60 do 80 kuna za gram. 
Izvršenim pretragama također je kod navedenog 28-godišnjaka pronađeno 0.5 grama zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu a kod 23-godišnjaka 0.4 grama iste materije.  Dvojica muškaraca starosti 24 i 25 godina, u petak 26. veljače, uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona dovedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu te su pušteni nakon saslušanja. Kaznena prijava protiv ostale trojice muškaraca za počinjena kaznena djela Zlouporabe opojnih droga iz navedenog članka Kaznenog zakona dostavit će se nadležnom sudu redovnim putem. Protiv svih navedenih podnosi se optužni prijedlog za počinjene prekršaje iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.


Stranica