Prometna nesreća s poginulom osobom

Jučer, 21. veljače oko 14 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Radovec, na državnoj cesti D-2 dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom. Hrvatski državljanin K.D. (26) upravljao je motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „A“ kategorije,

Jučer, 21. veljače oko 14 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Radovec, na državnoj cesti D-2 dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom. Hrvatski državljanin K.D. (26) upravljao je motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „A“ kategorije, iz smjera Dubrave Križovljanske u smjeru Varaždina, te je zbog neprilagođene brzine kretanja motocikla osobinama i stanju ceste, motociklom sletio van kolnika u desnu stranu.

Tom prilikom je prednjim kotačem motocikla udario u rubni kamen, nakon čega je izgubio ravnotežu te zajedno sa motociklom pao na kolnik a potom u klizanju zajedno s motociklom prešao na suprotnu stranu kolnika.
Navedeni je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u OB Varaždin gdje je uslijed istih u 15.10 sati i preminuo. Istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu naložila je obavljanje izvanrednog tehničkog pregleda motocikla te obdukciju preminulog, koja će se izvršiti tijekom današnjeg dana. Ovo je četvrta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2010. godini.


Stranica