Održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Općine Jalžabet

Jučer, 3. veljače, u prostorijama Općine Jalžabet u nazočnosti predsjednika Vijeća, zamjenika predsjednika i sedam članova Vijeća za prevenciju Općine Jalžabet održana je druga sjednica sa slijedećim dnevnim redom:

Jučer, 3. veljače, u prostorijama Općine Jalžabet u nazočnosti predsjednika Vijeća, zamjenika predsjednika i sedam članova Vijeća za prevenciju Općine Jalžabet održana je druga sjednica sa slijedećim dnevnim redom: 
  1. Osvrt na stanje sigurnosti u Općini Jalžabet u 2009. godini
  2. Realizacija prevencijskih postupanja i projekata od prve sjednice
  3. Prijedlozi akcija i projekata prevencije u predstojećem razdoblju
  4. Razno
U izlaganju o stanju sigurnosti, a temeljem objektivnih pokazatelja i reakcija građana zaključeno je da je stanje sigurnosti na području Općine Jalžabet dobro, osim u dijelu koji se odnosi na teške krađe provaljivanjem u klijeti i vikendice. To će ujedno biti i jedan prioriteta prevencije u predstojećem razdoblju. Stanje prometa je zadovoljavajuće i pozdravlja se učestala prisutnost policije na prometnicama Općine.  U odnosu na prošlu sjednicu, ovog je puta izraženo zadovoljstvo s problemima koji se odnose na Dom za psihički bolesne odrasle osobe, odnosno u prošlih šest mjeseci gotovo da i nije bilo postupanja vezanih uz štićenike iste ustanove, a koji se odnose na prekršaje protiv javnog reda i mira. 

Također se raspravljalo i o predstojećoj sezoni poljoprivrednih radova i učestalom nanošenju blata na prometnice poljoprivrednim strojevima, a mjerodavne institucije Općine putem Poljoprivredne zadruge Jalžabet i na druge načine izvijestiti će poljoprivrednike o obvezi uklanjanja blata s poljoprivrednih strojeva prije dolaska na prometnice.
Nadalje, u predstojećem razdoblju planira se raditi i na podizanju zdravstvene kulture te daljnjem uređivanju igrališta za djecu čija će se igra na taj način skloniti s prometnica na sigurna i uređena dječja igrališta. Župa sv. Elizabete je također uključena na svoj način u prevenciju asocijalnih ponašanja organiziranjem i održavanjem susreta mladih koji se održavaju petkom, te se i na taj način mladima daju prostor i aktivnosti u slobodno vrijeme.

Od konkretnih projekata u predstojećem razdoblju na Vijeću je dogovoreno da se izradi letak o prevenciji i oblicima samozaštite krađa iz kuća i teških krađa provaljivanjem, a isti će biti distribuirani putem upravnih tijela Općine Jalžabet.
Nadalje, u travnju ili svibnju ove godine planira se akcija «Eko dan» i biciklijada područjem Općine Jalžabet, a na istoj Općina namjerava podijeliti reflektirajuće prsluke za pješake i bicikliste kojih je u ovoj Općini velik broj. Slijedeća sjednica Vijeća za prevenciju Općine Jalžabet održat će se sredinom 2010. godine.


Stranica