Požar na dvorcu „Arboretum Opeka“

Jučer, 24. siječnja, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu dežurnog Javne vatrogasne postrojbe Varaždin da je u mjestu Marčan došlo do požara na dvorcu „Arboretum“ Opeka.

Jučer, 24. siječnja, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu dežurnog Javne vatrogasne postrojbe Varaždin da je u mjestu Marčan došlo do požara na dvorcu „Arboretum“ Opeka. Očevidom kojem je prisustvovao inspektor za zaštitu od požara i eksplozija PU varaždinske utvrđeno je da je dana 23./24. siječnja, najvjerojatnije tijekom noćnih sati od strane nepoznatog počinitelja ili više njih došlo do paljenja vatre u prostoriji na drugom katu zapadnog krila navedenog dvorca, kojom prilikom je vatra zahvatila cijelu površinu poda od 3 x 4 metra, koji je gotovo u potpunosti izgorio te je došlo do urušavanja istog u prostoriju koja se nalazi ispod, na prvom katu, dok se tehnički uzrok požar isključuje.

Požar je ugašen od strane pripadnika DVD-a Vinica, a materijalna šteta nastala požarom utvrdit će se naknadno.
Protiv nepoznatog počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi se kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz članka 263. Kaznenog zakona.


Stranica