Otkriven počinitelj prijevara

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 28 godina utvrđeno je da je isti dana 31. prosinca 2009. godine u jednoj trgovini na području Varaždina naručio tehničku robu u iznosu od oko 7 700 kuna za što je predočio ovjereni nalog za plaćanje temeljem kojeg mu je izdana naručena roba.

Foto: Ilustracija
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 28 godina utvrđeno je da je isti dana 31. prosinca 2009. godine u jednoj trgovini na području Varaždina naručio tehničku robu u iznosu od oko 7 700 kuna za što je predočio ovjereni nalog za plaćanje temeljem kojeg mu je izdana naručena roba. Provjerom od strane odgovorne osobe trgovačkog društva u banci u kojoj je navodno izvršena uplata putem naloga za plaćanje utvrđeno je da nalog tamo nije uplaćen. Također je utvrđeno da je isti dana 13. siječnja ove godine u jednoj trgovini na području Ludbrega također naručio tehničku robu u iznosu od oko 7 000 kuna za što je isto tako predočio ovjerenu uplatnicu temeljem koje mu je izdana naručena roba dok je provjerom utvrđeno da nema uplaćenih novčanih sredstava za izdanu robu.

Isto tako utvrđeno je da je 28-godišnjak počinio ovakvo kazneno djelo i na području Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske, te da je tehničku robu koju je podigao u Bjelovaru prodao muškarcu sa šireg varaždinskog područja od kojeg je navedena roba oduzeta i vraćena vlasniku.
Navedeni je uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela Prijevare iz članka 224. i Krivotvorenje isprava iz članka 311. Kaznenog zakona doveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati.


Stranica