Napad na policijske službenike

Jučer, 10. siječnja oko 2 sati u Preradovićevoj ulici u Varaždinu hrvatski državljanin starosti 31 godinu fizički je napao policijske službenike Postaje prometne policije Varaždin prilikom njihovog uredovanja.

Foto: Ilustracija
Jučer, 10. siječnja oko 2 sati u Preradovićevoj ulici u Varaždinu hrvatski državljanin starosti 31 godinu fizički je napao policijske službenike Postaje prometne policije Varaždin prilikom njihovog uredovanja. Prilikom ispisivanja novčane kazne za utvrđeni prometni prekršaj od strane jednog policijskog službenika, počinitelj je istog rukama više puta udario u predio glave zbog čega ga je drugi policijski službenik poradi sprječavanja daljnjeg napada uhvatio rukama ispod pazuha sa stražnje strane kojom prilikom je počinitelj i njega stražnjim djelom glave više puta udario u predio lica i glave.

Nad istim su od strane policijskih službenika uporabljena sredstva prisile te je doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske poradi vršenja kriminalističkog istraživanja.
Tom prilikom je isti pregledan po ekipi HMP DZ Varaždin koja je konstatirala da isti prilikom postupanja policijskih službenika nije zadobio ozljede. Policijski službenici su zadobili ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin nakon čega je jedan od njih s ozljedama natučenja glave i potresa mozga zadržan na liječenju, dok će se ozljede okvalificirati naknadno. Protiv počinitelja se podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Napad na službenu osobu iz članka 318. Kaznenog zakona.



Stranica