Nova Ves Petrijanečka – požar na farmi bikova

Jučer, 20. prosinca, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu dežurnog JVP Varaždin da je u mjestu Nova Ves Petrijanečka u ulici Florijana Bobića, došlo do požara na farmi bikova.

Jučer, 20. prosinca, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu dežurnog JVP Varaždin da je u mjestu Nova Ves Petrijanečka u ulici Florijana Bobića, došlo do požara na farmi bikova. Očevidom kojem je prisustvovao inspektor zaštite od požara i eksplozija PU varaždinske utvrđeno je da je istog dana oko 14.30 sati došlo do požara na gospodarskoj zgradi – štaglju kojom prilikom je u potpunosti izgorjelo drveno krovište površine 200 metara kvadratnih, jedan dio drvenog stropa, vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 47 godina.

Do požara je došlo na način što je vlasnik brenerom za plin, odnosno otvorenim planom htio odmrznuti cijev za vodu koja se nalazi unutar gospodarske zgrade, kojom prilikom je došlo do zapaljenja paučine te se požar po istome proširio na strop na kojem se nalazilo oko 150 bala slame koje su se zapalile, a požar se proširio na krovište. Prilikom požara došlo je do uginuća jednog bika težine od oko 400 kilograma.
Požar je ugašen po djelatnicima JVP Varaždin te pripadnicima DVD Petrijanec i Nova Ves. Uslijed požara vlasnik gospodarske zgrade je zadobio ozljede u vidu opeklina po obje šake te po licu, te mu je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin gdje je zadržan na liječenju dok ozljede nisu okvalificirane. Prema izjavi oštećenog materijalna šteta cijeni se na oko 40 000 kuna.



Stranica