Ugrožavanje javnog prometa

Jučer, 10. prosinca u 0.20 sati policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin u kontroli prometa u mjestu Hraščica zatekli su u upravljanju osobnim vozilom hrvatskog državljanina starosti 46 godina.

Foto: Ilustracija
Jučer, 10. prosinca u 0.20 sati policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin u kontroli prometa u mjestu Hraščica zatekli su u upravljanju osobnim vozilom hrvatskog državljanina starosti 46 godina. Kontrolom vozača utvrđeno je da isti vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1.89 g/kg te za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera „Zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“.

Isti je bez uporabe sredstava prisile doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske gdje je uhićen zbog postojanja opravdane bojazni od ponavljanja prekršaja te je istog dana u 9.50 sati doveden dežurnoj sutkinji Prekršajnog suda u Varaždinu koja mu je nakon provedenog postupka odredila zadržavanje do prestanka razloga zbog kojeg je određeno, a najduže pet dana od trenutka lišenja slobode.



Stranica