Teško ubojstvo u pokušaju

U srijedu, 9. prosinca oko 21.20 sati u mjestu Varaždinbreg, Glavić, dvojica policijskih službenika Policijske uprave varaždinske pristupili su uhićenju hrvatskog državljanina starosti 29 godina koji se nalazio u osobnom vozilu poradi sumnje da posjeduje opojnu drogu.

U srijedu, 9. prosinca oko 21.20 sati u mjestu Varaždinbreg, Glavić, dvojica policijskih službenika Policijske uprave varaždinske pristupili su uhićenju hrvatskog državljanina starosti 29 godina koji se nalazio u osobnom vozilu poradi sumnje da posjeduje opojnu drogu. Prilikom približavanja vozilu sa njegove prednje strane, 29-godišnjak je stavio vozilo u pogon te naglo počeo povećavati brzinu u smjeru policijskih službenika u namjeri da ih pregazi i usmrti. Policijski službenici su skokom u cestovni jarak izbjegli udar vozila kojom prilikom nisu zadobili ozljede, dok se navedeni muškarac vozilom udaljio u smjeru mjesta Presečno gdje je kasnije vozilo pronađeno napušteno i zaglavljeno u blatu.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga vozila kao i kuće i drugih prostorija kojima se koristi 29-godišnjak, kojom prilikom je u jednoj od prostorija kuće pronađen PVC smotuljak sa sadržajem bijele praškaste materije nalik na opojnu drogu amfetamin težine od 4.3 grama. Navedeni je muškarac tijekom jučerašnjeg dana pronađen po policijskim službenicima, uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske, te će uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Teško ubojstvo u pokušaju iz članka 91. te Zlouporabe opojnih droga iz člana 173. Kaznenog zakona biti doveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu. Također se protiv istog podnosi optužni prijedlog za počinjeni prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.


Stranica