Provala u bankomat u sklopu trgovine „Billa“

Jučer, 25. studenog oko 3 sati nepoznati je počinitelj izvršio tešku krađu provaljivanjem u trgovinu „Billa“ i u bankomat Zagrebačke banke u sklopu navedene trgovine

            Jučer, 25. studenog oko 3 sati nepoznati je počinitelj izvršio tešku krađu provaljivanjem u trgovinu „Billa“ i u bankomat Zagrebačke banke u sklopu navedene trgovine, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, na način što je nasilno otvorio jedna od ulaznih vrata trgovine i ušao u unutrašnjost gdje je nakon toga nasilno otvorio vrata unutarnje jedinice bankomata iz kojeg je otuđio spremnike sa za sada neutvrđenom količinom novca.

            Poduzetim mjerama traganja od strane policijskih službenika istog dana oko 3.15 sati u mjestu Gornji Kneginec, u neposrednoj blizini dionice auto ceste A-4 pronađeno je napušteno osobno vozilo marke „Audi“ čiji je motor bio u pogonu i na kojem su uočeni tragovi nasilnog ulaska i stavljanja u pogon te je provedenim policijskim izvidima utvrđeno da je navedeno vozilo korišteno prilikom počinjenja opisanog kaznenog djela.

            Nadalje je utvrđeno da je navedeno osobno vozilo vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 29 godina, te da je isto u vremenu od 24. do 25. studenog 2009. godine od 18 do 3 sati od strane nepoznatog počinitelja otuđeno sa parkirališta u ulici Josipa Kozarca u Varaždinu. Nepoznati je počinitelj nasilno otvorio bravu za zaključavanje vrata te bravu volana, a potom skinuo komandnu ploču poradi spajanja žica i stavljanja vozila u pogon.

            Po izvršenom očevidu i pretrazi osobnog vozila, isto je vraćeno vlasniku.

            Policijski službenici provode intenzivne mjere postupanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti navedenog djela te pronalaska počinitelja.



Stranica