Prijem za 25 policajaca - vježbenika raspoređenih u Policijsku upravu varaždinsku

Danas, 6. studenog u prostorijama Policijske uprave varaždinske načelnik Policijske uprave Rade Sitar sa svojim zamjenikom Sinišom Brkinjačem, održali su prijem za 25 polaznika Programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac na Policijskoj akademiji u Zagrebu, koji su nakon uspješno položenih ispita navedenog Programa, zasnovali državnu službu u svojstvu policijskih službenika – vježbenika u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Navedenih 25-ero polaznika raspoređeno je u Policijsku upravu varaždinsku i to u sve policijske postaje, odnosno Policijske postaje Varaždin, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof, Postaju prometne policije Varaždin, Postaju granične policije Varaždin, te Interventnu jedinicu policije PU varaždinske. Navedeni su polaznici s obrazovanjem započeli 3. studenog 2008. godine, a u sklopu Programa prekvalifikacije za zanimanje policajac, u razdoblju od 2. ožujka do 19. lipnja ove godine, u  Policijskoj upravi varaždinskoj obavljali su i stručnu praksu. 

Ovom su im prilikom načelnik Sitar i Brkinjač čestitali na uspješnom završetku Programa prekvalifikacije, te im uručili rešenja o zasnivanju državne službe u svojstvu policijskih službenika – vježbenika.

Isti su također upoznati da im vježbenički staž traje 12 mjeseci za koje će vrijeme imati svoje mentore. Istaknuto je da će se za mentore odabrati policijski službenici koji će im zbog svog dugogodišnjeg iskustva u policijskom poslu, pomoći u svladavanju svih zadaća, te da se, kako svojim mentorima, tako i drugim policijskim službenicima slobodno obrate sa svim pitanjima i nejasnoćama, kako bi po završetku vježbeničkog rada i polaganja državnog stručnog ispita, postali što bolji policijski službenici i u budućnosti doprinosili kvaliteti rada i sigurnosti sredine u kojoj će raditi.


Stranica