Narušavanje javnog reda i mira

U ponedjeljak, 26. listopada u 16 sati u službenim prostorijama Policijske postaje Varaždin prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja nad hrvatskim državljaninom starosti 35 godina

U ponedjeljak,  26. listopada u 16 sati u službenim prostorijama Policijske postaje Varaždin prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja nad hrvatskim državljaninom starosti 35 godina, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane navedenog na način što se pokušao samovoljno udaljiti iz navedene prostorije i tom prilikom vrijeđao policijske službenike. Na upozorenje policijskih službenika da se smiri i prestane sa daljnjim činjenjem prekršaja isti se oglušio te nastavio vrijeđati zbog čega su nad njime od strane policijskih službenika uporabljena sredstva prisile.

U prostorije Policijske postaje Varaždin pozvana je ekipa HMP DZ Varaždin te je od strane liječnika konstatirano da je navedeni muškarac zadobio ozljedu u vidu ogrebotine na prstu lijeve ruke dok je jedan od policijskih službenika zadobio ozljedu u vidu površinskih ogrebotina na desnoj nadlaktici, a ozljede kod obojice su usmeno okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede. Protiv navedenog se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te se nad istim nastavlja kriminalističko istraživanje.



Stranica