Protupravno oduzimanje slobode te pokušaj razbojničke krađe

U subotu, 19. rujna oko 5.30 sati u polju Zagrebačke ulice u Varaždinu, od strane više tada nepoznatih počinitelja došlo do počinjenja kaznenog djela Protupravno oduzimanje slobode na štetu hrvatskog državljanina starosti 50 godina i hrvatske državljanke starosti 52 godine

U subotu, 19. rujna oko 5.30 sati u polju Zagrebačke ulice u Varaždinu, od strane više tada nepoznatih počinitelja došlo do počinjenja kaznenog djela Protupravno oduzimanje slobode na štetu hrvatskog državljanina starosti 50 godina i hrvatske državljanke starosti 52 godine, na način što su ih nepoznati počinitelji s vanjske strane zaključali u vikend kuću. Nakon što je oštećeni kroz prozor kuće pogledao van da vidi što se događa, jedan od počinitelja nepoznatim ga je predmetom udario po čeonom dijelu glave nanijevši mu ozljede u vidu razderotine. Na mjestu događaja kod kaveza sa zečevima ostala je vreća u koju su počinitelji namjeravali staviti otuđene zečeve, a ujedno su otuđili svežanj ključeva pomoću kojih su stavili u pogon osobno vozilo vlasništvo oštećenog sa kojim su se odvezli sto metara dalje od mjesta gdje je isto bilo parkirano.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin uhitili su te dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 45, 22 i 20 godina te su isti u nedjelju, 20. rujna dovedeni istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu, uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela i to hrvatski državljanin starosti 22 godine kaznena djela Razbojničke krađe u pokušaju iz članka 219., Protupravno oduzimanje slobode iz članka 124., te Oduzimanje tuđe pokretne stvari iz članka 221. Kaznenog zakona, a hrvatski državljani starosti 20 i 45 godina za kazneno djelo Teške krađe u pokušaju iz članka 217. Kaznenog zakona. Istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu navedenima je odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati.



Stranica