Zlouporaba opojnih droga

U petak, 7. kolovoza u 20.10 sati policijski službenici Postaje granične policije Varaždin u Varaždinskoj ulici u Lepoglavi prilikom kontrole osobnog vozila, uočili su kod vozača manji smotuljak alu-folije koji je pokušao gurnuti ispod vozila.

            U petak, 7. kolovoza u 20.10 sati policijski službenici Postaje granične policije Varaždin u Varaždinskoj ulici u Lepoglavi prilikom kontrole osobnog vozila kojim je upravljao hrvatski državljanin starosti 30 godina, a u kojem se kao suvozač nalazio hrvatski državljanin starosti 28 godina, uočili su kod vozača manji smotuljak alu-folije koji je pokušao gurnuti ispod vozila.
            Navedeni su dovedeni u prostorije Postaje granične policije u Ivancu gdje je utvrđeno da se u alu-foliji nalazi zelena biljna materija nalik na opojnu drogu marihuanu ukupne težine od 6.55 grama. Također je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu izvršena pretraga navedenog osobnog vozila, kojom prilikom je u torbici vlasništvo  vozača pronađen jedan grumen smeđe boje nalik na opojnu drogu hašiš težine 0.45 grama.
            Protiv 30-godišnjeg vozača podnosi se kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona.


Stranica