Zlouporaba opojnih droga

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ponedjeljak, 3. kolovoza, na Istočnoj obilaznici grada Varaždina izvršili su kontrolu vozila kojim je upravljao hrvatski državljanin starosti 28 godina, dok se na mjestu suvozača nalazio hrvatski državljanin starosti 23 godine

 
            Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ponedjeljak, 3. kolovoza, na Istočnoj obilaznici grada Varaždina izvršili su kontrolu vozila kojim je upravljao hrvatski državljanin starosti 28 godina, dok se na mjestu suvozača nalazio hrvatski državljanin starosti 23 godine. Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga navedenog vozila, te je prije početka pretrage 23-godišnji putnik policijskim službenicima dragovoljno predao torbu sa sadržajem jednog PVC paketa sa zelenom biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu težine 1 052 grama, te manje PVC vrećice sa sadržajem bijele kruto-praškaste materije nalik na kemijsku drogu amfetamin težine 34 grama.   
         Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je navedena opojna droga namijenjena hrvatskom državljaninu starosti 21 godinu, a koji je istu namjeravao prodati konzumentima s područja grada Varaždina.          
         U utorak, 4. kolovoza izvršene su pretrage stanova navedene trojice hrvatskih državljana kojom prilikom je oduzeto više komada mobilnih uređaja i SIM kartica.          
         Sva trojica navedenih hrvatskih državljana su uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona, dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, koji je nakon saslušanja, 21-godišnjaku odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati.


Stranica