Požar zgrade u Preradovićevoj ulici u Varaždinu

U nedjelju, 21. lipnja u 20.24 sati OKC Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Javne vatrogasne postrojbe Varaždin da je u Preradovićevoj ulici u Varaždinu došlo do požara drvene nastambe.

U nedjelju, 21. lipnja u 20.24 sati OKC Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Javne vatrogasne postrojbe Varaždin da je u Preradovićevoj ulici u Varaždinu došlo do požara drvene nastambe. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da je istog dana oko 20.10 sati došlo do požara drvene nastambe na adresi Petra Preradovića 10 u Varaždinu. Požar se potom proširio na krovište zgrade na navedenoj adresi u kojoj se nalaze poslovno-skladišni prostori, a koje je krovište u potpunosti izgorjelo. Uslijed požara došlo je do oštećenja dvije susjedne zgrade, kao i dva parkirana osobna vozila.

Prilikom gašenja požara došlo je do ozljeđivanja hrvatskog državljanina starosti 23 godine koji se dragovoljno uključio u gašenje požara, na način da ga je vatrogasno crijevo udarilo u predjelu lica. Navedenom je pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin nakon čega je pušten kući.  Požar je ugašen od strane djelatnika JVP grada Varaždina te pripadnika DVD-a Varaždin, Biškupec, Gojanec i Kućan.

Izvršenim očevidom od strane policijskih službenika Policijske uprave varaždinske i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je da je do požara došlo najvjerojatnije uslijed zapaljenja otvorenim plamenom u drvenom objektu, nakon čega se plamen proširio na navedenu zgradu, dok se tehnički uzrok isključuje. Dovršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je do navedenog požara došlo uslijed dječje igre kojom prilikom je vatra izmakla kontroli, te se proširila na cijeli drveni objekat, a potom i na zgradu. U tijeku je prosljeđivanje posebnog izvješća o navedenom događaju zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika za mladež u Varaždinu.



Stranica