​Obilježen blagdan sv. Jurja mučenika - zaštitnika Policijske kapelanije PU varaždinske

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\Sveta misa Sveti Juraj\20240423_123547.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U utorak, 23. travnja, u kapelici Svetog Jurja u vojarni „PUME“ u Varaždinu,  obilježen je blagdan sv. Jurja mučenika, zaštitnika Policijske kapelanije Policijske uprave varaždinske i vojne kapelanije u 2. Mehaniziranoj bojni „PUME“ GOMBR-e u Varaždinu.

Foto: PU varaždinska

 Svetu misu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek  upravitelj Župe Svetog Ilije u koncelebraciji s policijskim kapelanom Policijske kapelanije Policijske uprave varaždinske vlč. Ivicom Horvatom.

„Spominjemo se danas sveca koji nas okuplja ovdje u ovoj prigodi. Sveti Juraj mučenik, koji je baš poput većine od vas ovdje prisutnih, bio vojnik. Onaj koji je s jedne strane želio služiti svojoj tadašnjoj domovini, svojem carstvu, ali isto tako želio je služiti i Bogu. Uvijek je u svemu Boga stavljao na prvo mjesto. I u vrijeme najtežih progona, za vrijeme cara Dioklecijana nije posustao u vjeri, nije pokleknuo pred onim koji je samo čovjek nego je je svoje koljeno prignuo pred onim koji je Dobri pastir. I svoj je život stavio u njegove ruke. Ono je što je najvažnije za njegov život jest da je u snazi vjere ostao ustrajan, nije odustao od svoje vjere iako ga je to koštalo života. Upravo je po veličini svoje vjere pobijedio zlo u svojemu životu da bi se rodio za život vječni“ istaknu je u nadahnutoj propovijedi vlč. Dodlek.

Prije samog početka svete mise, zapaljene su svijeće za sve poginule, nestale i preminule branitelje iz Domovinskog rata. Među ostalima, paljenjem svijeća počast su odali načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić i njegov zamjenik Dalibor Božić.

Pripadnici 4. brigade Moto klub „4. Gardijska Split“, uručili su izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću krunicu i zastavu udruge te položili krunicu na križ, u sklopu  tradicionalne manifestacije „33 krunice za 33 godine“, kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Po završetku svete mise uslijedio je blagoslov 6 zastava Udruge Sinovi Domovine Domovinskog rata Varaždin, u prisustvu kumova zastava.

Svetu misu je svojim nastupom uveličala Policijska klapa Sveti Mihovil.

Stranica