Moto susret policijskih službenika – motociklista i članova moto klubova

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\Moto susret policije i moto klubova\IMG-8572729670ef5c6240f3be0dd173aa97-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava varaždinska u suradnji s Autoškolom „Crnković“ i Stanicom za tehnički pregled Autoservisni centar Varaždin i ove je godine, već tradicionalno organizirala susret policijskih službenika motociklista te predstavnika i članova motoudruga s područja Varaždinske županije.  

Foto: PU varaždinska 

Moto susret je održan u subotu, 20. travnja, na poligonu Autoškole „Crnković“ u Varaždinu.

U uvodnom dijelu održan je sastanak predstavnika moto klubova i policije na kojem je prezentirano stanje sigurnosti u cestovnom prometu s posebnim osvrtom na stradavanje motorista u protekloj godini.

Kako je tom prilikom istaknuo voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Danijel Posavec, tijekom prošle godine na području Varaždinske županije u prometnim nesrećama smrtno su stradala 3 motociklista, a što je isti broj smrtno stradalih motociklista kao i 2022. godine. U  prometnim nesrećama tijekom 2023. godine na području Republike Hrvatske  smrtno je stradalo čak 65  vozača motocikla što predstavlja povećanje smrtnog stradavanja motociklista u odnosu na 2022. godinu za 44%.

Stoga je voditelj Posavec ponovno svim motoristima i mopedistima skrenuo pozornost na dosljedno poštivanje prometnih propisa, poglavito onih koji se odnose na poštivanje najvećih dopuštenih brzina kretanja, vožnju pod utjecajem alkohola, korištenje zaštitne kacige i opreme te upravljanje tehnički ispravnim motociklima i mopedima, a sve s ciljem smanjenja stradavanja svih sudionika u prometu.
 
Prisutnima se također obratio i  voditelj Autoškole „Crnković“ Božo Crnković koji je održao prezentaciju na temu prometnih propisa koji se odnose na motocikliste.

Predstavnik Centra za vozila iz Zagreba Ante Anić održao je prezentaciju na temu ispušnih sustava na motociklima i preinakama nosača registarskih pločica na motociklima. 
 
Prije vožnje spretnosti motociklima na poligonu, kapelan Policijske kapelanije Policijske uprave varaždinske vlč. Ivica Horvat blagoslovio je motocikle i sve sudionike, zaželjevši im miran i sretan put do svih odredišta. „Kao policijski službenici koristit ćete ove motocikle kao sredstvo rada u službi čovjeka, u službi prevencije, u službi mira i sigurnosti na našim prometnicama. Motociklisti i mopedisti spadaju u najugroženije skupine u prometu, stoga je njih, a i vas same, potrebno osobito staviti u molitvu blagoslova. Molimo za blagoslov kako biste se uvijek vratili sretni nakon obavljenih zadaća svojim domovima u krug svojih najbližih“ zaključio je vlč. Horvat.

 U poznavanju prometnih propisa prvo mjesto osvojio je Ivan Flegarić, drugo mjesto je osvojio Filip Martinez, a treće mjesto Damir Štefičar.
 
Najbolji u vožnji spretnosti motociklom bio je Damir Štefičar, drugi je bio Alen Šimunić, dok je  treće mjesto osvojio Marko Hudoletnjak.
 
Tijekom održavanja susreta svi  motociklisti imali su mogućnost obavljanja sigurnosno-preventivnog tehničkog pregleda svog vozila, kojeg su obavljali nadzornici tehničke ispravnosti Stanice za tehnički pregled vozila „Autoservisni centar“.

Na štandu Policijske uprave svi posjetitelji moto susreta imali su mogućnost isprobati uređaj za alkotestiranje te tzv. „pijane“ naočale kojima se simulira stanje pod utjecajem alkohola, te su mogli provjeriti stanje negativnih prekršajnih bodova i eventualnu kažnjavanost za prekršaje u prometu.

Najboljim natjecateljima su od strane Policijske uprave varaždinske i Stanice za tehnički pregled vozila „Autoservisni centar“ Varaždin, uručene diplome iz poznavanja prometnih propisa i spretnosti upravljanja motociklom, kao i prigodne nagrade.

Također su uručene zahvalnice voditelju Autoškole „Crnković“ Boži Crnkoviću i voditelju  "Autoservisnog centra Varaždin Borisu Zernecu, za dugogodišnju suradnju i pomoć pri realizaciji ovog i  drugih projekata te Tomislavu Pečeku iz Radija Megaton za vođenje programa moto susreta.
 
Po završetku programa, uz prigodni je domjenak uslijedilo druženje članova moto klubova i policijskih službenika.

I ova je prigoda iskorištena za promociju kampanje „Postani policajac/policajka“.

 

Stranica